Weed uw planten

Onkruid is ook een belangrijk aspect van het behoud van uw tuin. Onkruid vechten uw planten voor water en voor voedingsstoffen. Bovendien kunnen hun wortels of wijnstokken om je andere planten wikkelen en ze schade veroorzaken. Op dezelfde manier kunnen ze zon weg van je planten blokkeren en voorkomen dat ze voldoende zon krijgen.

Onkruiden zullen voortdurend overlast zijn, het maakt niet uit hoe goed je het tuinbedje heeft gesmeed en het gebied gesmeed. Zaden van onkruiden zijn op vele manieren verspreid – van vogels tot wind, tot zelfs onderkant van je schoenen. Daarnaast hebben onkruiden de neiging om heel hard te zijn en hebben geen ideale groeivoorwaarden nodig om te bloeien. Daarom moet u altijd bereid zijn een beetje te wassen in uw tuin.

Voor het grootste deel kunnen onkruiden gemakkelijk worden verwijderd door ze gewoon uit te trekken. Dit geldt in het bijzonder als u een goed werk hebt gedaan om deklaag te leggen, aangezien de onkruid meestal in de deklaag moet worden geworteld en niet in de bodem.