Traditionele slakazen

De pellets zijn nu meer algemeen gebaseerd op ferriet of aluminium sulfaat. Ferri (ijzer) sulfaat komt natuurlijk voor in de bodem. Deze chemicaliën doden het plaag zonder opmerkelijke nadelige effecten, tot nu toe op dieren of dieren.

Vallen die met bier of melk zijn gevuld, kunnen goed gebruikt worden, evenals de schelpen van uw ontbijt grapefruit. Deze trekken de slakken, die in de vloeibare val vallen tijdens het drinken en, ik veronderstel, sterf gelukkig – en zeker niet van hongersnood. De vallen moeten regelmatig worden bezocht om de lijken te verwijderen en de vloeibare inhoud op te vullen of te vervangen. De vogels in mijn tuin waarderen me zeker dat ik ze op het dak van het schuur voor hen laat!

Sommige tuinlieden verkiezen liever een barri̬remethode: in plaats van te proberen de slakken uit te roeien, plaatsen zij afstotende materialen of obstructies rond de planten die ze willen beschermen. Dit werkt voor een tijdje, maar als de slak weggehouden wordt van zijn favoriete voedingsmiddelen, zal het gewoon iets anders eten om te eten. Het gevolg is dat steeds meer belemmeringen nodig zijn, die visueel opdringerig zullen worden. Het eindresultaat is dat uw tuin een obstakelbaan voor de slakken wordt Рmaar ook voor u elke keer dat u naar buiten gaat.