Rijden van de afswaai

Vorige week, warm op de hakken van mijn reis naar Harrogate, werd ik uitgenodigd voor Jersey voor de dag (ik ga normaal gesproken niet over dit!) Om een ​​grote kinderopvang / postorderleverancier op basis van het eiland te bezoeken. Het was een mooie dag, geef of neem de onvermijdelijke vertragingen op de luchthavens, en het weer was perfect om deze prachtige plek te zien. Ik heb nog nooit eerder bezocht, ik was geïnteresseerd om het grote assortiment planten te zien die samen groeien; Van windveegde pijnbomen tot palmbomen en zachte struiken die ik nooit zou kunnen groeien, zelfs hier in Surrey. Het is natuurlijk een plaats die zijn tuinieren serieus neemt, want overal was mooi aangenomen en het moet profiteren van de milde, maritieme omstandigheden. Er was zeker geen teken van de vorstschade die we dit jaar thuis hadden.

De kwekerij zelf is een grote zorg, bijna een verwerkende industrie voor jonge planten. Ze groeien binnen enkele weken van kleine stekken of zaden in stekplanten die verpakt en verzonden kunnen worden. Ook zijn grote zaken. Waar we eens zouden hebben, zouden tuinlieden tijdens de wintermaanden over een zaadcatalogus hebben geperkt en besloten wat we zouden kopen bij de lokale winkel of tuincentrum, aangezien het weer verbeterd is, nu worden orders per e-mail of telefoon via e-mail geplaatst Of krantenadvertenties, of papieren catalogi. Dit is een van vele zulke zorgen en de groei in de aanvoer van deze kleine planten laat geen tekenen van vertraging zien. Het enige verlies, voor zover ik kan zien, is dat er nu geen kans is om uw lokale zaadman te vragen hoe deze of die verscheidenheid in een bepaald gebied zal gaan of welke grond het de voorkeur geeft; Je ontvangt simpelweg een generieke zorgblad met de planten als ze aankomen.

Het is niet alleen de post tuinbouw dat toeneemt. De verkoop van tuincentra bedraagt ​​in april 31% een enorme 31%. Dit komt na een stijging van 23% in maart. Het lijkt erop dat dit jaar mensen actief willen planten met planten in plaats van het gebied als tuinkamer te gebruiken, misschien omdat ze meer thuis blijven, in plaats van naar het buitenland te reizen.