Onkruid verwijderen

Om onkruid te verwijderen, moet u de plant door de stam op een plaats zo dicht mogelijk bij de grond grijpen. Als het onkruid resistent is, moet u het verwijderen door het uit te graven met een spade of een kleine handschop. Het juiste hulpmiddel voor het werk hangt af van hoe groot de plant is en hoe diep het wortelsysteem heeft ontwikkeld. Het is belangrijk om alle wortels van het wiet te verwijderen, omdat sommige onkruid weer kan groeien, zelfs als er maar een klein deel van de wortel achterblijft.

Zorg ervoor dat u tuinhandschoenen draagt ​​tijdens het wassen. Om in het vuil rond te graven zal natuurlijk uw handen vies zijn – onder uw vingernagels. Dit vuil kan soms vrij moeilijk zijn om te verwijderen. Daarnaast heeft de bodem de neiging om het vocht uit je handen te zuigen en laat ze droog en ruw voelen. Natuurlijk helpen handschoenen ook om uw handen te beschermen tegen doornoren of andere stekelige planten. Je zou een goed paar tuinhandschoenen moeten vinden bij je lokale huisverbeterings winkel, tuincentrum of kinderdagverblijf.

Er zijn producten op de markt beschikbaar die op uw tuin kunnen worden gespoten om onkruidgroei te voorkomen. Persoonlijk heb ik de voorkeur om deze producten niet te gebruiken, omdat het de tuingrond van voedingsstoffen berooft en mogelijk planten kan beschadigen die ik niet schelen. Als u ervoor kiest om een ​​van deze producten te gebruiken, doe dit met het inzicht dat het meer van uw tuin kan schaden dan u het echt wilt.