Nieuwe tuinlieden

Nieuwe tuinlieden (en heel wat ervaren), worstelen echt met snoeien. Het is makkelijk om met de technische kant van wat er in wezen wordt ingezet, een plant te trainen om te doen wat je het wilt. Ja … er zijn een aantal regels die je moet onthouden, maar zelfs als je een grote fout zou maken en de verkeerde stukjes zou afsnijden, zijn planten zeer veerkrachtig; De meeste snoeien kunnen volgend jaar opnieuw worden beoefend, met nieuwe groei, dus alles is niet verloren. In plaats van te proberen de ‚manier‘ te laten pruneren, denk ik dat het beter zou kunnen zijn om te verklaren waarom we op een bepaalde manier snoeien. Er zijn vele manieren om een ​​plant te snoeien, afhankelijk van de tijd van het jaar, wat je wilt bereiken en natuurlijk welke plant je snoeit.

Dus, waarom snoeien we? Het is een heel goede vraag, en niet een die de moeder natuur kan antwoorden, zoals ze het niet doet. Nee, planten worden niet in het wild gesnoeid, dus waarom moeten we het doen? Nou, er zijn verschillende redenen, maar als we niet snoeien, dan zouden veel van de krachtiger planten onrustig worden en onkempt worden, andere planten domineren en onbeheersbaar worden. De meeste snoeien gebeurt in het voorjaar, de herfst, de winter of na het bloeien, afhankelijk van de plant, wat u probeert te bereiken en wat praktisch is op dat moment.

Ik vind de makkelijkste manier om dit uit te leggen, voorbeelden van enkele planten in mijn tuin te geven. Ik zal u laten zien waarom ik hen in het voorjaar snoeit, wat ik probeer te bereiken, waar ik ze mee heb gesneden en wat is de juiste techniek om te snoeien voor die plant.

Er zijn letterlijk duizenden planten die in het voorjaar kunnen worden gesnoeid, maar natuurlijk hebben we ze niet allemaal in onze tuinen, dus voor meer lezen over het snoeien in het voorjaar, kijk naar gerenommeerde bronnen voor informatie. Als u hier hulp nodig hebt, vraag dan in het commentaarvak en ik zal de beste informatiebronnen in uw land onderzoeken.

Houd er rekening mee dat deze post alleen betrekking heeft op snoeien voor deze tijd van het jaar alleen in het Verenigd Koninkrijk. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van snoeien in mijn tuin.