Groeiende rente

Het lijkt erop dat elke andere vraag die ik op dit moment krijgt gevraagd, gaat over hoe je voedsel, in de tuin of in de containers, kunt groeien – en dit jaar is het geen verrassing om de verkoopcijfers voor planten en zaden te bekijken. In een recente Britse grafiek van de top 50 best verkopende plantenartikelen via tuincentra en levensstijlcentra waren 15 zaadaardappelen en 9 uienstelletjes of sjalotten. Voor de laatste 5 jaar hebben zaadbedrijven gemeld dat een groter deel van hun bedrijf de verkoop van plantaardige zaden is, in plaats van bloemen.

De groei-van-eigen beweging is om verschillende redenen tempo verzameld. Enkele jaren geleden wilden mensen groenten groeien omdat ze zich zorgen maken over het gebruik van pesticiden en besloten de enige manier om zeker te zijn wat er in je eten is om het zelf te laten groeien. Dit leidde tot een enorme stijging van de vraag naar allotments en groenteplaatsen.

Deze stijging is doorgegaan, maar de nadruk en de redenen veranderen. Als een directe link naar de vraag naar pesticidenvrij voedsel, namen sommige mensen nog een stap verder en besloten om organisch te groeien (alsof je eigenlijk een levende plant in anorganische zin zou kunnen produceren!).

Het is waard om hier te wijzen dat het organisch groeien en het vrijmaken van pesticiden niet hetzelfde zijn, omdat er een aantal organische pesticiden beschikbaar zijn. Vele malen heb ik door toegewijde biologische tuinlieden verteld dat ik mijn planten niet spray, omdat ik biologisch ben, maar dit is meestal een aanwijzing dat ze de retoriek hebben geluisterd (of besloten om een ‚Äč‚Äčtrend te volgen) in plaats van eigenlijk Onderzoeken van het onderwerp.

De voornaamste reden voor het groeien van uw eigen producten, wat mij betreft, is dat het voedsel dat u hebt gegroeid, vers is, smaakt beter en meer voedzaam is. Het oogsten van de gewassen en het innemen van hen binnen eten betekent dat ze frisse zijn dan de meeste winkels kunnen beheren. Onafhankelijke blinde proeven van verse producten, uitgevoerd onder gecontroleerde omstandigheden en nauwlettend gecontroleerd, tonen aan dat claims dat biologisch geteeld voedsel een betere smaak heeft, eigenlijk meer geloof dan een feit zijn. De meeste deelnemers waren niet in staat om het verschil tussen het product te vertellen, dus wat we als smaak ervaren, kunnen eigenlijk versheid zijn.