Eigen produceren

Claimen dat organisch geproduceerde groenten en fruit meer voedzaam zijn dan die welke worden gekweekt met behulp van chemische meststoffen en pesticiden, zijn nog niet bewezen; Zeker zijn de wetenschappelijke analyses tot nu toe niet in staat geweest om een ​​onderscheidbaar verschil tussen de twee te detecteren.

Het is de moeite waard te wijzen dat verschillende bodems met verschillende minerale inhoud automatisch een beetje wisselende resultaten opleveren in de in hen gekweekte planten – vraag gewoon een wijnproducent.

Nu groeide de eigenbeloning opnieuw met de milieubelangen op basis van hoe ver ons voedsel reist voordat het onze tafels bereikt. ‚Food miles‘ wordt de zin in de zin. Voor mij lijkt het voor de hand liggend dat op lokaal geproduceerde producten frisse zijn dan iets dat over de hele wereld is gevlogen. Gekoppeld aan een wereldwijde economische recessie en stijgende prijzen, gaat dit een grote verandering zien in wat we eten en wanneer het beschikbaar is. We mogen zelfs terug naar de seizoensgebondenheid!

Een nieuwe balans lijkt op de thuismarkt te zijn, dankzij zowel de economische tijden als de gewone ouderwetse zintuigen. Sprays (nu grotendeels gebaseerd op natuurlijke zuren) worden nog steeds gebruikt waar nodig geacht worden, maar planten worden gekozen voor hun resistentie (of tolerantie) voor specifieke plaag en ziekten, zoals;

– Aardappels resistent tegen aardappelroeszwammen,

– kool die tolerant is tegen de bodemgedraagde ziekteklubwortel

– Wortels die bestand zijn tegen wortelwortelvlieg

Doorlopend onderzoek kan alleen de situatie helpen. Wat de reden ook is dat u besluit om uw eigen producten te laten groeien, is het belangrijk om ervan te genieten, zowel het creëren als het eten.