De milde wintertemperatuur

Temperaturen deze maand in het zuidwesten zijn aanzienlijk warmer dan in dezelfde periode vorig jaar, de gemiddelde dagtemperatuur was rond de 11C rond de 11C bij nacht. Het laatste deel van de maand produceerde een paar zeer koude dagen met scherpe vorsten in de ochtend. Regenval deze maand bedroeg 5 millimeter, dus een zeer droge maand inderdaad.

De milde wintertemperatuur is zeer welkom, maar zoals u vanaf een wandeling rond de tuin kunt zien, zijn er verschillende struiken die te vroeg tekenen van leven zien. Mijn Camellias hebben veel eerder gebloeid dan vorig jaar en ik heb zelfs een bloeiende bessen die minstens een maand te vroeg bloeien. Ik heb zelfs pinks die nog steeds bloeien. We hebben in februari nogal wat koud nodig om ervoor te zorgen dat onze fruitgewassen en sommige groenten dormantie kunnen opleveren en goede gewassen kunnen bieden, in plaats van slechte blad- en fruitboterproductie die kan gebeuren.

Voor mij is januari nogal een saaie maand, we hebben niet een zeer grote tuin 45x25m, dus er is niet veel bladafruiming of heksnijden om te doen. Het is gewoon een kwestie van opruimen en vegen. Mijn verveling is zeer kortstondig, maar zoals in januari beginnen mijn zaadorders door de brievenbus te vallen die mij altijd opschudt en het begin van het groeiende jaar aangeeft. De kleine kas is in principe gebruikt voor de voortplanting en het opheffen van zaden. Dit jaar heb ik het bijkomende voordeel van een verlichting en het verwarmen van niets zeer grandiose, maar een aantal fluorescerende buizen, om te fungeren als groothoeklampen, sommige verwarmde kabel onder zand om bodemhitte te bieden en een paar verwarmde buizen om de vorst uit te houden. Dus aan het begin van de maand begon ik vroege zaaien van tomaten, Gardeners Delight en Moneymaker, Prei Parvor en Uien, Tonda Musona.