Clematis Snoeien

De juiste groep is alles

Als ik eerlijk ben, heb ik even geduurd om mijn kop rond Clematis te snoeien. Ik heb het uiteindelijk wel gekregen – althans, nu kan ik het zonder dat ik elke keer naar een boek verwijs. Zoals ik al eerder zei, is het waarschijnlijk het beste te begrijpen hoe om iets te snoeien, door te begrijpen waarom het op die manier moet worden gesnoeid. Clematissen zijn verdeeld in drie groepen als het gaat om snoeien, afhankelijk van wanneer ze bloeien. Het label dat bij uw clematis kwam, vertelt u welke groep het is. Als de clematis in de tuin was toen je huis verhuisde, let er dan op wanneer het bloeit, of probeer de naam uit te vinden, om te bepalen welke snoeimachine het hoort. De voorbeelden uit mijn tuin hieronder, zijn groep 2 snoeien, maar ik heb de andere groepen voor uw voordeel opgenomen.

Groep 1
Deze Clematis zijn vroege bloeiende soorten en hun cultivars die bloeien op afgelopen seizoenen (laatste jaren) hout. Daarom, als je ze op de grond zou snijden, zouden ze niets hebben om te bloeien. Zoals dit voor deze clematis is, moeten ze licht worden gesneden, met alleen verwarde of wilde groei verwijderd. Ze kunnen natuurlijk worden gevormd zoals je een klimplant zou hebben (zeg over een pergola), maar het is meer een geval van controle dan iets anders. Dit zijn de beste clematissen om bomen op te groeien, aangezien ze hun inhoud kunnen verrichten.

Groep 2
Deze groep is de grote bloeiende Clematis, die bloeit op deze seizoenen stammen, geproduceerd uit de rijpstengels van het vorige seizoen. Met dien verstande dat snoeien in het vroege voorjaar gedaan wordt, voordat de nieuwe groei vasthoudt, kunnen ze veel moeilijker worden gesneden dan groep 1, omdat ze nieuwe groei zullen produceren uit de onderkant van de plant die in het komende seizoen bloemen produceert. Deze groep is handig, aangezien het ook in de herfst een tweede fles bloeit in de herfst (alhoewel, van een kleinere bloem).

Groep 3
Deze groep Clematis begint opnieuw elk seizoen, zonder groei van vorig jaar om bloeiende stengels te produceren. Knippen terug naar de dichtstbijzijnde groeibud van de grond en kijk gewoon je Clematis-burst in dit seizoen in het leven. Deze groep is het beste om te groeien op hekken die u in het voorjaar moet behandelen, voordat de groei begint (om de toegang te vergemakkelijken).