Bloementuin

Deze zijn nu ontkiemd en lijken goed te worden en ik beheers de temperatuur van ongeveer 10-15C in het kas en 15-20C in de verwarmde propagators. Onze fuchsia’s zijn ook gehuisvest in ons kleine kas, deze zijn voorzien van bodemhitte. Vanaf eind februari nemen we stekken uit de voorraadplanten. Het grote kas zal spoedig uit alle potten van vaste planten worden verdeeld die in de herfst verdeeld waren. Iedere jaar verdeel ik dingen zoals Leucanthemums, Rudbekias, Hostas en dergelijke, en denk dan in maart waar zullen ze allemaal gaan, gelukkig hebben we een school vrij dicht bij elkaar, zodat ze er allemaal naar toe komen voor de jaarlijkse plantenverkoop, ik Geniet van de afdelingen en de school krijgt het geld, een goede deal allround.

De bloementuin begint wakker te worden, de lentebollen breken door, aconieten zijn in bloei, zoals sneeuwklokjes en krokus. De rozen produceren een overvloed aan groei door de milde winter, zodat het snoeien een beetje later kan worden doorgebracht. De alliums beginnen nu goed op te ruimen, dus ik hoop dat dit jaar goed weer te zien is. De krabappel behoudt nog steeds al zijn vruchten, omdat de merels de Pyracantha verkiezen. Vorig jaar slaagden een bende Fieldfares erin om al de appels over een paar dagen te verslinden, ze zijn dit jaar niet geweest, een boelie met alle andere vogels. De Penstemons produceren allemaal verse groei aan de basis, zodat ik de oude stammen in februari terugknippen. Ik snijd de vaste planten niet in de herfst als een platte aardplas is niet zo inspirerend en de vogels vinden altijd iets om te eten op de stengels die nog blijven.

De Keuken Tuin is momenteel kaal behalve onze overwinterende uien en natuurlijk nooit zonder knoflook. Ik word altijd te veel van de spullen die ik gebruik, gemengd met citroen om de bladluizen op de rozen te zappen, een beetje ruikt, maar het lijkt wel te werken. Het zachte fruit lijkt allemaal terug te komen, zoals de Rabarber. De Appelbomen en Peren worden pas getoond, maar de Kersen en Pruimen zijn nog steeds vrij dormant.