Slak het uit

Je zou kunnen worden vergeven om te denken dat, zodra we in het voorjaar komen en beide planten en dieren beginnen te wakker worden aan het nieuwe seizoen, zouden de gedachten van tuinlieden voorop staan ​​met het ontstaan ​​van het leven.

Niet zo. Na een drie uur radiopresentatie afgelopen weekend, beantwoordde vragen over tuinieren, het gebeurde me dat dit de tijd is dat de meeste tuinlieden iets willen doden, met name slakken. Ze zijn niet wreed; Het is gewoon een pre-emptive strike voordat de slakken hun weg door kwetsbare jonge planten en schoten doordringen als ze zich voordoen.

Dit is niet echt verwonderlijk als je denkt dat de Royal Horticultural Society meer informatie heeft over hoe je slakken en slakken kunt controleren dan elke andere tuinpest of ziekte.

Een van de grootste dilemma’s is hoe je de slakken vermoordt. De helft van het probleem is het grote aantal behandelingen die er zijn om uit te kiezen. De standaard methode om aas te gebruiken om de slakken te trekken naar een voedsel dat hen doodt, is nog steeds de meest populaire methode voor de meeste tuinlieden.

Wat er is veranderd, wordt de chemische stof in deze pellets gebruikt. Traditionele slakazen waren gebaseerd op metaldehyde, maar dit wordt vervangen doordat de intensieve persdekking veel mensen had gevoeld om te voelen dat het potentieel schadelijk zou zijn voor andere vormen van wild. In feite is er zeer weinig bewijs geweest om deze zaak te ondersteunen en zelfs de Koninklijke Vereniging voor Bescherming van Vogels (RSPB) moet op zijn aanspraken over slakpellets doden vogels back-track.